Bildtelefonkatalogen

Nu finns Bildtelefonkatalogen.se, en telefonkatalog för dig som ringer på andra sätt än med en vanlig taltelefon. Det kan vara videosamtal eller texttelefonsamtal, så kallad alternativ telefoni. 

I bildtelefonkatalogen kan du enkelt söka efter andra personer som använder bild- och texttelefoner. Sökresultatet innehåller olika kontaktupgifter såsom bildtelefonnummer, adress mm till den personen du har sökt på. Du blir inte registrerad automatiskt i bildtelefonkatalogen när du får en bildtelefon utan du måste själv registrera dig för att finnas med. Om du registrerar dig nu så kommer andra hitta dig också! Du hittar registreringen på bildtelefonkatalogens hemsida.

Du kan söka och ringa i katalogen utan att vara registrerad, men för att andra ska hitta och nå dig behöver du registrera dig. 

Du kan också ringa samtal från bildtelefonkatalogen.se.
Från webbsidan kan du ringa upp alla som har registrerade bildtelefonnummer i bildtelefonkatalogen. Du behöver ingen egen bildtelefon för att göra det.

Webrtc ringknapp
Om du ser den här symbolen betyder det att personen eller verksamheten som du sökt fram kan nås direkt från din webbläsare. Mer information om hur det fungerar finns här.

För Windows och Android räcker det med webbläsaren Chrome och en webkamera för att det ska fungera. I iOS behövs även en app som löser uppringningen. Den appen kommer du automatiskt till om du gör ett försök att ringa.

Lösningen bygger på en standard som heter webRTC. Det är troligt att webbläsarna Safari, Firefox och Edge inom en snar framtid kommer fungera lika bra som Chrome gör, men i nuläget är det Chrome som gäller.

 

Berätta för alla du känner att katalogen finns och registrera dig så snart det är möjligt du också!