Flic

Flic är en batteridriven blåtandsknapp som kopplas till en telefon eller surfplatta med Android eller iOS. Den kan fästas på plana ytor. Stöd för Windows, Mac OS och Linux finns ännu inte.

Flics främsta användingsområde är att automatisera sekvenser i telefonen. Med en knapptryckning kan man exempelvis öppna kameraappen och ta ett foto, öppna en webbsida man ofta besöker, skicka ett fördefinerat SMS eller ringa ett videosamtal.

De sistnämnda exemplen är inom området elektronisk kommunikation de mest intressanta. Det kan handla om att skicka ett meddelande med sin position, om man inte har förutsättningarna att själv skriva det. Eller varför inte klistra fast knappen på ett fotografi på någon och programmera knappen så att den automatiskt ringer upp personen på kortet. 

Knappen ansluts till telefon eller surfplatta med blåtand. För att sedan konfigurera knappen behövs mjukvara för att bestämma vad som ska ske när knappen används. Det kan ske olika saker vid klick, dubbelklick och långt nedryck. Med Tasker är det också möjligt att automatisera flic än mer.

Övrigt

 Web

Hemsida