Ditt telefonnummer

Bildtelefoner ringer via internet och använder inte traditionella telefonnummer. När det handlar om konsumentteknik kan det vara användarnamn, e-postadresser eller liknande som används för att koppla ihop samtal.

I bildtelefoner som använder SIP är det en så kallad SIP-adress. SIP används i de produkter som är upphandlade av landstingen.

SIP-adress

En bildtelefon är ett program som är installerat på dator, surfplatta eller mobil. Med bildtelefon ringer personen via internet och får ett nummer som kan se ut så här: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Du som har bildtelefon kan välja att byta numret mot ett namn t.ex. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Förlängning av SIP

SIP-adressen är tidsbegränsad och när det gått ett antal år slutar adressen att fungera. Din förskrivare kommer att fråga om du vill fortsätta använda bildtelefonen. Vill du fortsätta använda ditt hjälpmedel beställer förskrivaren förlängning av SIP-adressen. Förlängs inte din adress slutar bildtelefonen att fungera. Det går att jämföra med ett mobilabonnemang. Förlänger inte förskrivaren kontot kan du inte längre ringa.