Senaste nytt i projektet

Greenline
Mars 2021

De första testpiloterna är igång och testar!

tv screen teckentolk Teckenspråk (2:36)

Greenline
Februari 2021

Under januari månad har de sista tekniska lösningarna kommit på plats och vi ser fram emot att äntligen kunna starta upp testperioden.

Det är enbart bildtelefoni.net-appen som kommer att användas under testperioden.

Om ni som testanvändaren redan har ett konto hos bildtelefoni.net behöver vi få veta vilken sip-adress det är som gäller.

Den hittar man om man öppnar appen bildtelefoni.net, trycker på ”Kugghjulet” för inställningar, välj Om och då visas sip-adressen som är utformad som förnamn.efternamn @ kund.bildtelefoni.net

Sip-adressen behöver vi få skickat till oss. Viktigt att känna till är också att om ni byter telefonnummer, eller exempelvis byter jobb och därmed får ett nytt telefonnummer så måste ni meddela oss så att vi kan koppla om detta i dataservrarna.

När testperioden startar kommer vi att koppla in en testanvändare i taget.

Inte alla på en gång utan vi kommer att kontakta er en och en och ge er information och koppla in er i test-tjänsten.

Om ni har några frågor eller funderingar maila oss er fråga eller meddela oss om ni vill bli uppringda på videosamtal så ringer vi er och tar frågorna på teckenspråk.

Vi hoppas komma i kontakt med er alla testanvändare under februari månad.

 

 tv screen teckentolk Teckenspråk (4:13)

Greenline
December 2020

Under oktober månad har fiberanslutningen och tjänstens kommande plattform konfigurerats så att infrastrukturlösningen fungerar som förväntat, även tester med 112 har genomförts där allt har fungerat fullt ut.

Inom projektet/testperioden kan döva kan ringa 112 från bildtelefoni.net-appen och 112 kan se var i Sverige personen befinner sig (med Kommun-ID) trots att samtalet kopplats via tolk. 112 kan också se den döves mobilnummer och ringa tillbaka så att de får kontakt via tolk.

Vi har under oktober slutfört leveranstesterna och inlett produktionstesterna inför pilotfasen.
Under november så kommer även beslutsmöten att hållas med teleoperatörer gällande samtal till primäranvändare (teckenspråkiga döva).
Vi har genomfört produktionstesterna under oktober och november månad.

Stora steg har tagits under november, tjänsten och anslutningarna är klara för pilottester.

Innan vi kan starta pilottester med testanvändarna behöver vi ha ytterligare möte med teleoperatörerna som sker under december månad.

Vår förhoppning är att vi kan börja det nya året med att starta upp testperioden! 

 

 tv screen teckentolk Teckenspråk (4:21)

 Greenline

Vill du delta i projektet?

Fyll i enkäten så kan du bli utvald!

Klicka här för att komma till enkäten

Öppnas i eget fönster

För mer information kan du kontakta oss på: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.