Landstinget i Uppsala län

Hörcentralen är den verksamhet som jobbar med Alternativ telefoni inom Landstinget i Uppsala Län. Hörcentralen tillhör förvaltningen Hälsa och habilitering vid Kungsgärdets center.

Vi ansvarar för utprovning och förskrivning av hjälpmedel för dig som har grav hörselnedsättning, dövblindhet eller är döv. Har du en kombinerad grav hörsel- och synnedsättning/dövblindhet samarbetar vi med Syncentralen.

Vid utprovning av hjälpmedel för alternativ telefoni presenterar vi möjligheterna med olika hjälpmedel såsom texttelefon, bildtelefon och kommunikationsappar. Tillsammans väljer vi det telefonihjälpmedel som passar dig och dina behov. Vi gör hembesök för installation av telefonihjälpmedlet, för användarutbildning och teknisk support.
Vi förskriver även varseblivningsutrustning och övriga hörselhjälpmedel. Vi ger support och utför reparationer på alla hjälpmedel som förskrivits av Hörcentralen.

Du kan nå oss under våra telefontider på taltelefon eller bildtelefon. E-post, sms och meddelanden genom 1177 Vårdguiden läser vi kontinuerligt under dagtid och är bra kontaktvägar de tider vi inte är nåbara på telefon. Våra kontaktuppgifter hittar du här på sidan. Du kan också ringa ett videosamtal direkt här ifrån webbsidan via länken. Mer information om vår verksamhet hittar du på vår hemsida.

Du som har en talskada eller språkstörning och i behov av alternativ telefoni tar istället kontakt med din logoped på habiliteringen eller sjukhuset.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Kungsgärdets center
S:t Johannesgatan 28 A
Uppsala

Öppettider:
måndag-torsdag 08.00-16.30
fredag 08.00-16.00 

Postadress:
Hörcentralen
Box 26074
750 26 Uppsala

Telefontider:
Taltelefon måndag–fredag
kl. 8.00-11.00
Bildtelefon måndag-fredag
kl. 8.30-11.00

 

Taltelefon

018-611 67 10 

Mobil

070-611 45 90 

 Bildtelefon

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 Epost

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 Web

Hemsida
Googlemaps

Google maps